Malezya Hakkında Bilgi
Halkı & Dil
Para Birimi
Hava Durumu
Ulusal Tatiller
Uygulanabilirlik
Pasaport / Vize
Ülke İçinde Ulaşım
Sağlık ve Güvenlik
Yapılacak ve Yapılmayacaklar
Malayca'da nasıl söylenir
Halkı
Mimari
Oyunlar ve Boş Zaman Aktiviteleri
El Sanatları
Geleneksel Giyisiler
Müzik ve Dans
Malezya Sağlık ve Güvenlik

Su Kaybi Ve Güneş Yaniği

Güney ülkede tüm yıl boyunca güçlü bir şekilde parlamaktadır. Güneş yanığına karşı sürekli olarak uygun önlemler alınmalıdır. Terleme yoluyla Su ve tuz kaybı hazırlıksız yolcuların önemli bir diğer sorunudur. Bolca su için ve tuz kaybınızı telafi edin. Sıcak ve nemli bir iklime göre elbiseler getirdiğinizden emin olun.

Sivrisinekler

Sürekli rutubetli olan iklim sebebiyle tüm yıl boyunca sivrisinekler bulunmaktadır. Sivrisinekler vasıtasıyla bulaşan en önemli üç hastalık Sıtma, Dang Humması ve Japon B Ensefalitidir. Sivrisinekler, keneler ve eklembacaklıları uzak tutmak için cildiniz veya giysilerinize DEET içeren bir böceksavar uygulayın.

Malezya Yarımadasını ziyaret eden çoğu turist için sıtma riski oldukça düşüktür. Kuala Lumpur, Penang ve diğer büyük şehirlerde önemsiz derecede küçük bir risk mevcuttur. Ancak Doğu Malezya’da sıtma riski tüm yıl mevcuttur. Bu bölgelerde bile risk genelde kıyı düzlüklerinin dışında, sınırlara yakın alanlardadır. Sabah veya Sarawak’ı ziyaret edecek kişiler için genel olarak profilaksi önerilir.

Sari Humma

Malezya’da sarı humma riski bulunmamaktadır. Güney Amerika veya Sahra altı Afrika’daki ülkelerden geliyorsanız sarı humma aşısı belgesine sahip olmanız gerekmektedir.

Gida

Genel olarak ülke çapında gıda hijyeni yüksek seviyededir. Ancak gıdanız ve içme suyunuzun güvenli olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Sokak satıcılarından gıda alırken dikkatli olunmalıdır. Yalnızca şişe su veya kaynatılmış su, ya da kutular veya şişelerdeki gazlı içeceklerden içiniz. Mümkünse musluk suyunu, çeşmelerden akan suları içmeyin ve suyunuza buz koymayın. Şişe su bulunmaması ihtimaline karşı iyodin tabletleri ve taşınabilir su filtreleri getiriniz. Ayrıca ellerinizi sıklıkla sabunlu suyla yıkayınız. Fazladan bir önlem olarak ishali önleme ilaçları ve orta ila ciddi seviyede ishali kendiniz tedavi etmeye yönelik doktorunuzun yazdığı bir antibiyotik getirin.

Aşilar

Önerilen aşılar: Çocuk felci, Tetanos, Tifo (gıda ve sudan bulaşan hastalıklar), Hepatit A (gıda ve sudan bulaşan hastalıklar).

Şehirler dışında seyahat edecek kişiler için tavsiye edilen diğer aşılar Hepatit B, Kuduz, Japon B Ensefaliti, Tüberküloz ve Menenjittir. Sabah ve Sarawak’ı ziyaret edecek kişilere Sıtma profilaksi önemle tavsiye edilmektedir.